Werkwijze Brat Antiekrestauratie

 

Elk meubel is uniek, evenals de schade die het heeft opgelopen. Voor het maken van een restauratiebehandelplan en prijsopgave willen we het meubel het liefst goed onderzoeken.

De meeste meubelen bekijken we dan ook ter plaatse. Ook kunt u na afspraak met een meubel bij ons atelier langs komen. Het is ook mogelijk enkele foto's te mailen van het meubel en de schade, zodat wij u de verschillende restauratie mogelijkheden kunnen voorleggen.   

Foto: gedocumenteerde oude restauratie van een zwaluwstaart verbinding.

De aangetroffen schade, het toekomstig gebruik, uw wensen en verwachtingen, het budget en de meubelrestauratie mogelijkheden zullen hun weerslag hebben in ons restauratievoorstel / offerte. De offerte kunt u per e-mail ontvangen.

 

Na uw goedkeuring van de offerte zullen we contact met u opnemen om een afspraak te maken voor het ophalen of brengen van uw meubel. In bepaalde gevallen kunnen we de meubelrestauratie ter plekke uitvoeren.

 

Elke restauratie wordt goed gedocumenteerd en gefotografeerd. Opvallende zaken, zoals aangetroffen gereedschapsporen, namen en merktekens van meubelmakers en sporen van een oude meubelrestauratie worden ook in de documentatie meegenomen.

Een uitgebreid restauratieverslag leveren we niet standaard, maar is tegen betaling altijd mogelijk.

 

De omgeving waarin het meubel staat en de manier waarop het wordt gebruikt is van invloed op zijn levensduur. Daarom ontvangt u na elke restauratie een specifiek onderhoudsadvies van ons.

Een algemeen onderhoudsadvies vindt u op deze site.